Problemer med fokus – Prøv trening

Trening hjelper deg ikke bare å holde vekten eller holde deg i en fysisk god form. Trening hjelper både på det mentale og det å holde fokus i stressede situasjoner.

Det sies at trening hjelper mot nesten alt og det finnes få unnskyldninger for å ikke være i stand til å trene. Er du i tvil bør du uansett snakke med legen din, men sjansen er stor for at du ikke slipper unna. Men det er forskjell på å trene mye og det å holde deg i form.

Stimulerer hjernen

I 2010 kom en forskningsrapport fra Cambridge som konkluderte med at løping stimulerte hjernen, men også med at løping førte til produksjon av hjerneceller. Forsøkene gjort ved et av de største universitetene i Storbritannia viste at kun ved en beskjeden innsats økte hjernecellene med flere hundre tusen. Dette betyr i praksis at løping vil få deg til å huske bedre, samtidig som du vil få økt blodsirkulasjon som igjen øker andre hormoner og adrenalin i kroppen. Har man problemer med å holde fokus i hverdagen er altså trening og løping et godt redskap for å komme i ønsket fokus igjen.

Følg ekspertene

Det beste tipset er å følge et treningsopplegg som andre har forsøkt tidligere. Du kan følge andres treningsblogger eller treningsprogram fra nettet. Det er viktig å finne en aktivitet som passer deg og noe du vil trives med i lang tid fremover. Samtidig bør treningsprogrammet stå i stil med hva du selv ønsker å oppnå. Trening skal være noe positivt og noe man skal glede seg til. Kanskje tar det da en uke eller to før det blir virkelig gøy, men tiden frem til dette er absolutt verdt strevet. Et viktig moment er at målene dine skal være oppnåelige, slik at du bryter nye barrierer hele tiden. Dette vil styrke selvtilliten og igjen øke hele positiviteten din hver eneste dag. Så sett deg ned med penn og papir og følg ekspertenes tips du også.

Kom deg ut

Det er aldri for sent å begynne å trene og for å komme til utgangspunktet for denne artikkelen. Det finnes ingen unnskyldning for å ikke starte allerede idag. Det gjelder bare å ta det første steget. Trening vil gjøre deg mer positiv, kreativ, men vil også gjøre deg bedre rustet til å takle ulike situasjoner som stress eller lengre arbeidsøkter. For utholdenhet kan være så mangt. Når mistet du ikke fokus i et lengre møte på jobben eller lot tankene vandre ut av rommet når du helst burde hatt fokus på den som snakket i rommet? Alt dette har med din fysiske tilstanden å gjøre også, skal vi tro ekspertene som er omtalt i denne artikkelen.