La bildene snakke

”Et bilde sier mer enn tusen ord” er et velkjent ordtak og det ligger virkelig noe i det. Det er noe med inntrykket og følelsene som oppstår når man ser bilder noe som gjør at man trenger mindre tekst for å formidle et budskap. Dette er mye brukt på forskjellige typer nettsider, uavhengig av hva formålet med siden er. Når man går inn på en nettside tar det bare et par sekunder før man bestemmer seg for å bli værende eller forlate siden.

Et eksempel på sider hvor bildene taler for seg selv, er innen mote. Førsteinntrykket sier noe om hvem som er kundegruppen, om det er for damer, herrer, tenåringsjenter eller hele familien. Bildene påvirker dette førsteinntrykket i en svært stor grad. Og siden mote handler om hva man har på seg, er det visuelle essensielt, også når det kommer til nettsiden.

Et annet eksempel hvor bruk av bilder kompenserer for tekst er nettsider for spill. Her vises ofte bildene av de forskjellige spillene og de sier som regel mer om spillet enn hva noen få ord kunne gjort. Noen spill er mystiske og krever konsentrasjon og ferdigheter, mens andre spill er morsomme, livlige og enkle å spille. Dette kan lett uttrykkes ved hjelp av farger, figurer, symboler og så videre. På spillsider kan det også reklameres for tilbud og nyheter, og dette kan også gjøres enkelt ved bruk av bilder. Grafiske elementer kan kombineres på en måte som garantert fanger oppmerksomheten din, noe som ikke alltid en tekst klarer alene.

Nettsider innen sport, som for eksempel nettsiden til Norges Skiforbund inneholder også mye bilder. Når man går inn på en sportsside skal det ikke være noen tvil om hvilken sport det er snakk om. Bilder er med på å formidle entusiasmen og intensiteten forbundet med sporten. Og for å få leseren til å bli værende på en nettside, fungerer det dårlig med bare en masse tekst.