Kjente kameramerker

Når man vil etablere seg som en dyktig fotograf er det viktig å starte med å finne kameraet som egner seg best til den bruken man ser for seg at man vil ha behov for. Her er det selvsagt store individuelle variasjoner, da hver enkelt fotograf kan ha helt ulike behov. Det er et kjent uttrykk som sier at ingen håndverker er bedre enn sitt redskap, og dette gjelder i aller høyeste grad også for fotografer. Uansett om man er hobbyfotograf eller satser på en karriere er redskapet, altså kamerat, av høyeste betydning.

Et av verdens aller mest kjente merker er Nikon. Blant profesjonelle fotografer har dette lenge vært en absolutt favoritt, og hvis du finner et Nikon-kamera i din prisklasse er disse så og si alltid blant de beste.

Canon er et merke som fort dukker opp dersom du spør mennesker verden over om hvilke kameramerker de kjenner til. Og ikke uten grunn, for dette er blant de aller enkleste kameraene å bruke sammenlignet med kvalitet.

En relativ outsider er Sony, som er kjent for massevis av andre produkter enn kameraer også. På den måten kan man stole på at et Sony-kamera er utviklet av folk med et hjerte for elektronikk. Mange av de virkelig store fotografene mener at et kamera fra Sony vil produsere for mye digital «bakgrunnsstøy», men dersom man ikke har noen planer om å nå forsiden av National Geographic med det første er Sony et trygt valg.