Hvorfor er logoen så viktig?

Hva bør du tenke på dersom du ønsker å starte ny bedrift og prøver å lage en logo til denne? En logo er jo slettes ikke bare, bare. Det er stadig artikler i aviser og på TV som enten skjeller ut eller hyller et nytt design for en kjent bedrift. Det er mange fallgruver relatert til en ny logo, og disse går både på hvor gjenkjennelig en logo er, og hvor unik den er. Det er flere selskaper som har kommet i problemer, fordi deres logo i andres mening lignet alt for mye på et annet, veletablert selskap.

logo

Først og fremst, hva ønsker du å formidle med din logo? Hva er det egentlig selskapet eller produktet ditt står for? Det er slettes ikke tilfeldig av svært mange selskaper i matindustrien har røde og gule logoer, eller at advokater eller regnskapsførere ofte går for mørkeblått og konservative utsnitt. Fargen du velger er dypt rotet i menneskets evolusjon, og det er ganske klare følelser assosiert med spesielle farger. Lilla har, for eksempel, lenge vært assosiert med rikdom og kongelige.

For å forstå hva som er bra, er det viktig å følge med på hva som legges ut av nye logoer hos bedrifter. Vi kan, for eksempel, se på nye casino 2017. Her er det tydelig at til tross for at alle disse nettsidene leverer lignende produkter, så er det svært viktig å skille seg ut fra konkurrentene. Hver nettside har derfor et unikt preg og en logo som er lett gjenkjennelig for både nye og gamle spillere.

Felles for nesten alle logoer, både nye og gamle, er at både de beste og de verste skaper stor blest i media. Da stortinget skulle ha ny logo fikk de pepper fra flere hold om at den nye logoen ikke var stortinget verdig. Ofte ser man også at en logo kan bli både utskjelt og hedret på en gang, og tilsynelatende svært enkle logoer kan være mye mer gjennomtenkt enn de først virker, og kan vinne gjeve priser.