Hvordan tjene penger på bilder?

For mange hobbyfotografer og de som driver med bilderedigering er nok det å kunne leve av bildene man produserer en drøm som virker fjern. Men det betyr ikke at man ikke bør kunne gå inn for å prøve det. Det finnes tross alt mange ulike måter å leve av bilder på.

Den mest åpenbare varianten er å ta bilder på bestilling, typisk portrettbilder av familier og enkeltmennesker, enten i et studio eller ute i naturen. For å tjene penger på dette er det viktig å markedsføre seg selv for å la folk vite at tilbudet eksisterer. Gjennom sosiale medier som Facebook har mulighetene til å gjøre dette blitt både bedre og billigere, og disse kan også fungere som utstillingsvindu for tidligere verker.

En annen og populær variant er å lage en nettside eller en blogg med eller om bilder, redigering og fotografi som kan kan få sponsorpenger for. For å gjøre dette må man være veldig aktiv og ta opp temaer som er interessante nok til at mange mennesker vil gå innom nettsiden, samtidig som kan klarer å tiltrekke seg nye besøkende. Hvis man klarer dette vil det vøre mulig å kontakte bedrifter for å spørre om de er interessert i å reklamere på hjemmesiden din.