Hvordan få bildeserier til å passe

Folk som ønsker å ta profesjonelle bilder ønsker gjerne å presentere mer enn ett bilde i slengen, gjerne i en serie av gjensidig sammenhengene bilder. Å presentere en bildeserie som en del av et prosjekt er en fin måte å vise sin allsidighet som fotograf på. Men det gjelder å få bildene i serien til å passe sammen på en overbevisende måte.

En bildeserie må gjerne passe sammen, men de behøver ikke alle å være innen et snevert utvalg motiver. En serie av naturbilder er et typisk eksempel på en serie av bilder med noenlunde like motiver. Like motiver er fint, men det er også mulig å presentere en sammenhengende bildeserie med svært ulike former for motiver.

Det som gjelder er altså å få bildene til å henge sammen på en logisk måte, slik at man ser en slags rød tråd i bildene selv om motivene i seg selv ikke likner. Det kan for eksempel være en serie av motiver for hva som er viktig i livet til menneskene som ser på dem. Et naturmotiv for å symbolisere menneskenaturen, en kirke for å symbolisere de store øyeblikkene i et liv og et skip for å symbolisere reisen et liv er, kan være et eksempel på en slik bildeserie.