Hvilke motiver egner seg best med mennesker?

Et av de aller vanligste motivene i fotografier er, når alt kommer til alt, mennesker. Det kan være mennesker i grupper, eller mennesker alene. Dersom man ønsker gode portrettbilder av seg selv som inkluderer en bakgrunn som gir bildet en ekstra dimensjon er det vel så viktig å tenke nøye gjennom bakgrunnen som å tenke gjennom hvordan en selv ser ut.

Man bør tenke på at bakgrunnen kanskje skal gjenspeile noe i personen. Hvis man ser på seg selv som en ukomplisert person som setter pris på de enkle tingene kan naturen ofte være et godt bakgrunnsmotiv. Det betyr ikke at man trenger å begrense seg til et tre eller en eng, man kan gjerne ha en bakgrunn med noe mer innhold. En innsjø med rolig og dempet natur rundt fungerer ofte veldig godt. Hvis man er av den mer sporty typen kan man gjerne få frem dette ved å ha en mer dramatisk naturbakgrunn, som for eksempel Preikestolen.

Man må også tenke over hvor mye plass man ønsker at bakgrunnen skal ta. Hvis man ønsker å vise hvor man har vært på ferie kan bakgrunnen gjerne ta det meste av plassen, da det tross alt er reisen man vil formidle. Hvis fokuset helst skal være på personen eller personene som er på bildet må bakgrunnen være mer dempet. Det betyr ikke at den skal være kjedelig, men at personene må ta mer plass på bildet.