Hvilke av sine egne bilder kan man redigere?

Redigering av bilder er kanskje noe som først og fremst forbindes med profesjonelle bilder som skal brukes i markedsføring. Men man kan også redigere flere av sine egne private bilder uten at de skal brukes til å selge noe produkt. Det handler mye om hvordan du vil bruke bildene.

Mange mennesker redigerer sine egne bilder for å få de til å fremstå veldig bra. Det kan være å justere fargenyanser, eller å fjerne deler av bildet som virker forstyrrende. Typisk kan dette gjelde veldig fine familiebilder fra ferieturer, eller portrettbilder som tas hos profesjonelle fotografer. På private feriebilder kan man redigere ut ting man ikke vil ha synlig i bildet, som sigaretter, unødvendige ting i bakgrunnen eller kontraster mellom fargene. Dette kan gjøres for å få bildet til egne seg bedre til å henge på veggen, eller for fremvisning.

Et annet sted man kan redigere private bilder er dersom man vil få seg selv til å fremstå så godt som mulig. Typiske eksempler på dette er i forbindelse med jobbsøking, eller på såkalte sjekke-apper som Tinder. Her gjelder det å få seg selv til fremstå så godt som mulig, og da er det tross alt lov å jukse litt.