Bilderedigering til nettbruk

I dag er det lett å redigere bilder, også for folk flest. Det finnes både gratisprogrammer og betalingsprogrammer som tilbyr dette. Mange bruker bilderedigering når de skal legge ut bilder av seg selv på blogger eller på sosiale nettsider. Dette kan ses på som juks, men samtidig kan det også gi folk bedre selvtillit, ved at de kan vise fram en litt mer perfekt side av seg selv. Med bilderedigering er det også lettere å våge å legge ut bilder, nettopp fordi man kan fjerne kviser, føflekker og andre ting man misliker.

I dag tar mange bilder med mobilen, og da finnes det flere apper man kan bruke til redigering. Blant de mest populære appene finner vi Facetune, BeautyPlus og Photo Editor. Flere slike apper er gratis å bruke. Gratisprogrammene har som regel ikke like mange funksjoner som betalingsprogrammene, og dersom man skal redigere bilder på en profesjonell måte, bør man bruke et kjøpeprogram. Appene kan brukes til småting, men de gir ikke alltid like gode resultater. Ofte kan man se at et bilde er redigert med en app, og det ønsker man jo ikke.

Noe av det viktigste med profesjonell bilderedigering, er at ingen skal se at bildet er redigert. Apper og billigprogrammer gir gjerne uønskede effekter, som at bakgrunnen blir rar. Da kan folk se at bildet har blitt endret. Det er også viktig at man ikke overdriver redigeringen. Dersom man strekker redigeringen altfor langt, blir bildet kunstig, og alle ser at dette ikke stemmer med virkeligheten.

Profesjonelle fotografer bruker redigering til å framheve fortrinnene til en person, og skjule enkelte småproblemer. Men mange går mye lenger enn det. Magasiner og nettsider gjør modellene sine slankere og vakrere, forstørrer øyne og bryster, og endrer til og med på høyden. Også kjendiser gjør endringer for å framstå som perfekte.