Å jobbe som fotomodell

Å jobbe som fotomodell er en stor drøm for mange. Tanken på å leve et glamorøst liv med muligheter for å reise utenlands på jobboppdrag er den ultimate drømmen. Kanskje får du også gratis flyreiser og hotellopphold samtidig som du tjener gode penger, og hvem sier vel nei til det?

Men selv om det høres glamorøst ut, kommer dette yrket gjerne med en bakside. Det er hardt arbeid med lange arbeidsdager og det stilles større og større krav til deg som person og hvordan du ser ut. En bildeserie som skal reklamere for årets bikinier fullføres gjerne midt på vinteren. Dette innebærer at modeller gjerne må posere på stranden i time etter time i kaldt og guffent vær, mens en må fortsette å posere helt til det perfekte bildet er tatt. Spesielt stilles det store krav om du jobber innenfor motebransjen. Her må du på daglig basis tåle krass kritikk når det kommer til utseende og venne deg til at en rekke ukjente mennesker åpent skal ha meninger om din høyde, vekt, hårlengde, hårfarge, ansiktsstruktur og så videre.

Å endre på seg selv

Det handler ikke nødvendigvis om at du ikke ser bra nok ut. Det dreier seg om å ha det «riktige» utseendet for det nåværende motebildet og til jobben som skal utføres. Når det for eksempel kommer til å være bikinimodell vil det ofte være spesifikke krav når det kommer til bryststørrelse. Hvis en modell utfører en brystforstørring stiller de gjerne sterkere når det kommer til å få modelloppdrag og liknende.

Modell og blogger, Linni Meister, tok silikon som 19-åring den første gangen etter å ha «mistet» mye av puppene etter en vektreduksjon. De store brystene hennes har gjort mye av karrieren hennes i mediebildet og hun har siden den gang utført flere brystoperasjoner. Dette var kanskje først og fremst for egen vinning, men det er mye som tyder på at det er viktig å ivareta et spesifikt utseende som modell.

Å finne sin nisje

Det er også viktig å huske at det finnes mange slags sjangre innen fotomodellyrket. Sannsynligheten er stor for at du passer bedre inn i noen av dem, enn i andre. Sagt på en annen måte: Om du finner den riktige nisjen, er det ikke sikkert du behøver å forandre på like mye.

Fotomodelltyper som mange har hørt om, er for eksempel glamourmodeller, motemodeller og fitnessmodeller. Om du lett bygger muskler, taler alt for at du heller bør satse på en karriere som fitnessmodell, enn som motemodell. Om du derimot alltid har raget et hode over alle andre, og strengt tatt ikke bygger så mye av verken muskler, fett eller bryster, har du et godt utgangspunkt for å sikte deg inn mot moteindustrien.

Se deg rundt, og oppdag hva som finnes av muligheter. Fotomodellyrket er i stadig endring, og kanskje rommer det et større mangfold enn du tror.

Å jobbe som fotomodell krever god selvtillit

Når du skal jobbe som fotomodell, er det veldig viktig å være opptatt av skjønnhet og helse. Helse og skjønnhet går ofte hånd i hånd. God helse vil si at du er opptatt av trening og hva du spiser til enhver tid. Kosthold, trening og natur går her hånd i hånd. Det er selvfølgelig en fordel å ha en over middels interesse for mote, trender og klær.

Mange modeller, og spesielt toppmodellene, går på catwalken med klær fra store motehus som Armani og Ralph Lauren. Da er det viktig å ha forkunnskapen. Det er også essensielt å ha et godt selvbilde og massevis av selvtillit. Du vil bli vurdert av andre mennesker på hvordan du ser ut, og det kan tære på selvtilliten. Det er også viktig at du er komfortabel med sosiale medier, da spesielt Instagram hvor du kan få veldig mye positiv respons og oppmerksomhet. Lykke til med fotomodellyrket.